Mediumsworld

Online

In gesprek

Emoties hebben wij ze nodig?

Emoties wie kent ze niet?

Onze emotie worden vaak als lastig ervaren. Alhoewel dat niet helemaal terecht is. Wij als mens leren namelijk heel veel van onze emoties. Als je eenmaal weet hoe en waarom je  emoties werken gaat je leven er naar alle waarschijnlijkheid beter uitzien. Leer jouw emotie herkennen en erkennen, ik weet zeker dat jij voor honderd procent de controle terug gaat krijgen over jouw denken en jouw doen. Hoe fijn zou het kunnen zijn om in jouw kracht te komen.

 

Boosheid is een emotie waar we eigenlijk niet zoveel mee kunnen. Het zorgt vooral voor stress, zorgen en nog meer frustratie dan dat we over iets kunnen hebben. De emotie boos is geen natuurlijke emotie maar aangeleerd gedrag. We hebben het niet nodig. Omdat boosheid een aangeleerde emotie is kunnen we hem ook afleren. Weg ermee, totaal overbodig. Ik zeg altijd maar boosheid maakt meer kapot dan je lief is! Het valt door simpele methodes af te leren. Binnenkort bij mediumsworld tips om jouw boosheid onder controle te krijgen. Laat niemand jouw gedachten beheersen, jij bent immers de baas daarboven in dat hoofd.

 

En daar hebben we ook nog de emotie verdriet. Verdriet is eigenlijk niets anders dan innerlijke verwarring. Meestal veroorzaakt door de dagelijkse beslommeringen van ons leven. Een ander die jou kwetst, bang zijn voor iemand of een situatie, het gemis doordat een dierbare komt te overlijden of dat iemand jou in de steek laat. Iedereen zit wel eens in zo’n nare situatie dat je jouw tranen niet de baas bent. Lastig maar hoe raar het ook klinkt verdriet zorgt voor verwerking, groei en het laat je in nieuwe situaties weten dat je deze les al eens gehad hebt en zorgt daarbij ook voor kracht hoe lastig iets of een situatie ook is. Laat jouw verdriet er zijn, omarm jouw verdriet en daarmee ben je steeds meer klaar voor volgende uitdagingen.

 

Angst hoe raar het ook is. Angst is een emotie die vaak onze redding is. Het is namelijk een signaal die direct alarm slaat dat jij in “gevaar”bent.  Sommige situaties willen namelijk gelijk jouw aandacht en jouw volledige attentie. Dus angst helpt ons met op de been te kunnen blijven. (hier spreek ik niet over angstfobie of stoornis).

 

Vreugde, yes yeahhhhhhhhhh blij, gelukkig. Wie al eens vreugde gekent heeft of er van heeft mogen proeven die weet ook dat het een perfect moment is. Even geen zorgen, aan niets ontbreekt het jou, zomaar even een stressvrij moment. Geweldig toch! Maar wie vreugde kent weet ook dat alle bovenstaande emoties nodig zijn geweest om jou naar dit moment te leiden. Mag je eenmaal geluk ervaren hou vast en zorg dat je in dit moment mag en kan blijven.

 

EEN GLIMLACH KAN JE DELEN, DE TRANEN ERACHTER MEESTAL NIET!